نيكولا تسلا نابغهاي كه اختراعات فراواني داشت و حتي برخي از ايدههاي وي تا امروز عجيب به نظر ميرسد. ازدواج، سخنان، سبك زندگي و قانون تسلا مورد توجه كاربران فضاي مجازي است.
به گزارش خبرنگار ايمنا، ۱۰ جولاي زادروز مردي بود كه در عمر ۸۶ ساله خود بيش از ۳۰۰ پتنت (اختراع) به ثبت رساند. بدون تسلا ممكن بود كه شما نتوانيد انرژي مقرون به صرفه الكتريكي را به خانه خود بياوريد تا اين جملات را بخوانيد. اختراعات وي راه را براي جريان متناوب برق (AC) در موتور الكتريكي، راديو، چراغ فلورسنت، ليزر، ريموت كنترل و ساير لوازم الكتريكي هموار كرد.
زندگي نيكولا تسلا
نيكولا تسلا ۱۰ جولاي ۱۸۵۶ در روستاي اسميليان، واقع در امپراتوري اتريش _ مجارستان (كرواسي امروز) به دنيا آمد. پدر وي ميلوتين تسلا، كشيش ارتدكس و مادرش دوكا مانديك، مخترع لوازم خانگي بود. وي چهارمين فرزند خانواده بود و داراي سه خواهر به نامهاي مليكا، آنجلينا و ماريكا و يك برادر بزرگتر به نام دن بود كه در سن پنج سالگي در سانحه سواركاري كشته شد.
تسلا حافظه و تواناييهاي خلاقانه خود را مديون صفات ژنتيكي و رفتارهاي مادرش ميدانست. وي در سال ۱۸۶۱ تحصيل در دبستان سميلجان را شروع كرد و در آنجا به تحصيل آلماني، رياضي و ديني پرداخت. در سال ۱۸۶۲ خانواده تسلا به نزديكي گسپيچ نقل مكان كردند جايي كه پدر تسلا به عنوان كشيش مشغول به كار بود.
نيكولا تسلا كه بود؟+ زندگينامه، اختراعات و ازدواج
مقالات بيشتر:محضر عقد شيك
تسلا در سال ۱۸۷۰ براي تحصيل در دبيرستان به كارلواتس نقل مكان كرد. او ميتوانست محاسبات انتگرالي را در ذهن خود انجام دهد و همين امر باعث شده بود تا معلمان او به اين باور برسند كه وي تقلب ميكند. نيكولا دوره چهارساله را يك سال زودتر در سال در ۱۸۷۳ به پايان رساند و سپس به سميلجان بازگشت. مدت كوتاهي پس از بازگشت به وبا مبتلا و ۹ ماه بستري شد حتي چندين بار تا پاي مرگ رفت. پدر تسلا كه در ابتدا از او خواسته بود كشيش شود به دليل بيماري نيكولا قول داد در صورت بهبودي وي را به بهترين دانشكده مهندسي بفرستد.
دوران دانشگاه تسلا
تسلا در سال ۱۸۷۵ با بورسيه در دانشگاه صنعتي گراتس اتيرش ثبت نام كرد. در طول سال اول تحصيل حتي يك بار هم در كلاس درسي خود غيبت نكرد و با نمره ۹ از ۱۰ كه تقريباً دو برابر نمره قبولي مورد نياز بود در امتحان قبول شد. وي از طرف دانشكده فني خطاب به پدرش تقديرنامهاي دريافت كرد كه در آن ذكر شده بود: "پسر شما ستارهاي درجه يك است." تسلا در سال دوم بر سر لازم نبودن كموتاتور ( جابهجاگر كه جهت جريان را در موتور الكتريكي جريان مستقيم عوض ميكند) در ماشينگرام با استاد پوچل به مجادله برخاست.
اعتياد تسلا به قمار
تسلا در پايان سال دوم تحصيل بورسيه خود را از دست داد و به قمار معتاد شد. در سال سوم كمك هزينه و شهريه خود را در قمار باخت و اوقات فراغت خود را با انجام قمار در خيابانها ميگذراند. در دسامبر سال ۱۸۷۸ تسلا گراتس را ترك و تمام روابط خود را با خانوادهاش قطع كرد تا آنها از ترك تحصيل وي خبردار نشوند همچنين دوستانش فكر ميكردند وي در رودخانه ماريبور غرق شده است.
مرگ پدر تسلا
در مارس ۱۸۷۹ پدر تسلا به ماريبور رفت تا پسرش را به خانه برگرداند، اما نيكولا امتناع كرد در همان زمان نيكولا دچار شوك عصبي شد. وي اجازه اقامت نداشت و به همين دليل تحت مراقبت پليس به گسپيچ بازگردانده شد. در ۱۷ آوريل همان سال پدر تسلا پس از يك دوره بيماري ناشناخته در سن ۶۰ سالگي درگذشت. برخي منابع ميگويند كه وي بر اثر سكته مغزي درگذشته است.
بازگشت به دانشگاه
ثبت نام نيكولا در دانشگاه كارل سال ۱۸۸۰ بواسطه جمع آوري پول توسط دو عموي تسلا انجام شد، اما وي خيلي دير به دانشگاه رسيد و هرگز بر زبان لاتين كه درسي اجباري و ضروري بود مسلط نشد و در واقع بي سواد به حساب ميآمد؛ با اين حال تسلا در جلسات سخنراني در زمينه فلسفه در دانشگاه به صورت مستمع آزاد شركت ميكرد اما نمرهاي براي دورهها دريافت نكرد.
دوران كاري تسلا
تسلا در سال ۱۸۸۱ براي كار در شركت تلگراف به بوداپست مجارستان نقل مكان كرد. وي به محض ورود متوجه شد كه اين شركت در حال ساخت است و فعال نيست به همين دليل به عنوان نقشهكش در دفتر مركزي تلگراف كار كرد سپس بعد از اينكه مركز تلفن بوداپست بهرهبرداري شد تسلا به عنوان مدير برق مشغول كار شد.
طي دوران كاري، تسلا تجهيزات و امكانات بسياري را در ايستگاه مركزي ايجاد كرد و ادعا كرد كه يك سيستم تكرارگر يا تقويت كننده را در تلفن تكميل كرده است كه هيچ گاه ثبت اختراع و معرفي نشده است. در سال ۱۸۸۲ كار خود را روي صنعتي كاملاً نو در آن زمان در شركت continental Edison در پاريس آغاز كرد و به نصب و راهاندازي سيستم روشنايي معابر شهري با استفاده از لامپ رشته پرداخت. وي تجربه عملي زيادي در مهندسي برق به دست آورد و مديريت متوجه دانش پيشرفته تسلا در زمينه مهندسي و فيزيك شد تا جاييكه وي را به طراحي و ساخت نمونههاي پيشرفته مولد دينامو و الكتروموتور تبديل كرد.
اختراعات بزرگ تسلا
جريان متناوب، نور، پرتوهاي ايكس، راديو، كنترل از راه دور، موتور الكتريكي روباتيك، ليزر، ارتباطات بيسيم، انرژي رايگان نامحدود از جمله اختراعات بزرگ نيكولا تسلا بوده است.
ازدواج و عاشق شدن تسلا
تسلا در طول زندگي خود هرگز ازدواج نكرد ولي يك بار مدعي شد كه عاشق يك كبوتر شده است. تسلا براي غذا دادن به كبوترها به پارك ميرفت و كبوتر هر روز براي ديدن تسلا ميآمد. وي در اين رابطه گفته است: همانطور كه يك مرد عاشق زني ميشود آن كبوتر را دوست دارم و او نيز عاشق من است. تا هنگامي كه او را دارم هدفي در زندگي من وجود دارد.
ارتباط تسلا با فرازمينيها
به عقيده بسياري، تسلا ذهني مافوق بشر داشت و نابغهاي خلاق بود و به عقيده برخي به دليل تفكرات عجيب و مرموزش او را ديوانه ميخواندند. در ياداشتهايي تسلا درمورد ارتباط تله پاتيك با فرازمينيها گفته است. دفترچه يادداشت تسلا شامل طرحهايي عجيب و بلندپروازانه است كه بسياري از آنها يا به شكل راز باقي ماندهاند يا فراتر از علم فعلي بشر است.
مدتي قبل اسنادي از طريق FBI اطلاعاتي درباره تسلا را منتشر كرد. در اين اطلاعات نامهاي خطاب به مارگارت استرون وجود داشت كه در آن نامه به وي مأموريت داده شد كه كتابي در رابطه با زندگي تسلا بنويسد. در اين كتاب دستياران تسلا مدعي شدند وي دستگاه نيمه تمامي براي برقراري ارتباط با فرازمينيها داشته است كه بعد از مرگش تكميل كردهاند.
دستياران تسلا در سال ۱۹۵۰ ميلادي موفق به برقراري ارتباط با فرازمينيها شدند. فرازمينيها به دستياران تسلا گفتند وي از سياره ونوس آمده و در سال ۱۸۵۶ ميلادي به يك خانواده زميني سپرده شده است، البته به نظر ميآيد خود FBI اين ادعاها را چندان جدي نگرفته است.
مرگ مشكوك نيكولا تسلا
تسلا در يكي از نيمه شبهاي پاييز از محل اقامت خود خارج شد تا به پيادهروي روزانه و رفتن به كليساي جامع و كتابخانه و غذا دادن به كبوترها بپردازد، اما در راه با يك تاكسي برخورد كرده و بر زمين افتاد در اين سانحه كمر او به شدت آسيب ديد وي از مشورت با پزشك يا پذيرفتن پزشك بر بالين خود امتناع كرد و پس از پنج سال در ۷ ژانويه و در سن ۸۶ سالگي به تنهايي در اتاق شماره سه هزار و ۳۲۷ هتل نيويورك در گذشت. مدتي بعد خدمتكار هتل كه براي نظافت اتاق و بدون توجه به علامت مزاحم نشويد كه تسلا دو روز قبل روي دستگيره در گذاشته بود جسد بيجان وي را پيدا كرد. دستيار پزشكي اچ. دابليو ومبلي جسد تسلا را معاينه كرده و علت مرگ او را انسداد شريان اكليلي قلب ثبت كرد.
مقالات ديگر:مركز توانبخشي سالمندان
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید: 53